Nyheter och förändringar inför 2015

Bygget med fiske-lodgen går framåt!

Lodgebygge_Lillamalma

Vi har tidigare haft samarbete med Hotell Plevnagården och Fräkentorps Säteri för att erbjuda boende för våra fiskegäster och kursdeltagare. Den boendelösningen kommer vi även i fortsättningen också att ha, men från och med nästa säsong 2015 kommer även vår egen lodge på fiskeanläggningen Lilla Malma att stå färdig. Det innebär att vi kommer att göra en liten omläggning i rutinerna vid bokning av fisket. Priset kommer också att justeras och boende och lodge kommer att ingå vid varje dygn som anläggningen hyrs.

Den del av året som har kortare dagar och färre ljusa timmar ingår boendet från klockan 16:00 dagen innan fisket och fiskedygnet pågår från gryning till skymning dagen efter. Det passar särskilt bra för långväga gäster, men även för lokala gäster som kan samlas kvällen innan och ladda inför fisket.

Under den senare delen av våren och försommaren när det är ljust till sent på kvällarna kommer fiskedygnen att kastas om lite. Då blir det incheckning i fiskelodgen klockan 16:00 och fisket påbörjas direkt efter klockan 17:00 fram till klockan 12:00 dagen efter med fiskeuppehåll och boende i lodgen under de mörka timmarna på natten. Utcheckning från lodgen klockan 13:00.

Priset för fiske på Lilla Malma har under många år varit oförändrat och har till och med 2014 kostat 7000 kr + boendekostnad (250-350 kr per per/natt). Dividerat på 8 deltagare som man max får vara har den enskilda deltagarens kostnad varit 1 125 kr för fiske och boende. Det nya priset för bokat fiske 2015 kommer att bli 10 000 kr/dygn inkl boende. Dividerat med 8 deltagare blir då kostnaden för den enskilde deltagaren 1 250 kr. Prisökningen blir således inte särskilt stor för de gäster som vid tidigare besök bokat fiske med övernattning. För dem som bara kommit över dagen tidigare och inte övernattat blir det en tydlig prisskillnad, men å andra sidan får de tillfälle till trevlig gemenskap att övernatta med sina vänner i lodgen.

Priset, liksom rutinerna för kurserna kommer också att justeras till 2015. Det kommer inte som tidigare att finnas några bestämda namn och innehåll på kurserna. Vi har tidigare försökt att styra deltagarna till om man vill fokusera på fiske eller om man är nybörjare eller vill gå fortsättningskurs med avancerad kastteknik som inriktning. Det har genom åren visat sig att varje deltagare ändå vill ha sitt eget personliga upplägg av kursen.

Därför kommer vi kalla alla kursdagar för: ”Flugfiskekurs – Kastkurs med fiske” Om man vill delta en dag i en kurs så väljer man ett passande datum som anges på hemsidan. Om man vill delta två dagar i sträck (tidigare helgkurs) så tittar man efter datum där kurser erbjuds två dagar. Om inget passande datum anges på hemsidan kan ni ändå meddela ert intresse och önskemål om datum. Vi försöker då ta hänsyn till ert önskemål när vi planerar in nya kursdatum.

Varje kursdag börjar med fika och välkomstmacka och en introduktion och teoretisk genomgång. Det är också då var och en av deltagarna bestämmer sig för vilken inriktning de önskar och tillsammans med instruktören sätts den personliga kursplanen. Kort sagt betyder det att deltagare själv bestämmer hur mycket tid de vill lägga på fiske respektive träning och vilken typ av träning de vill ägna tiden åt. Om man själv är osäker på vilken typ av träning som är lämplig, så sätter instruktören ihop ett lämpligt program. De deltagare som har tidigare erfarenheter och vet exakt vad det är de vill förbättra kommer givetvis att få en kursplan som anpassas efter det önskemålet. Detta ger alla deltagare en utmärkt möjlighet att få en personligt anpassad kursdag, oavsett vilken erfarenhet och bakgrund de har.

Det nya priset för kurserna 2015 kommer att bli 2 000 kr per person/dag.

Kommentarer inaktiverade.