Vilken typ av kurs ska man välja?

Flugfiskekurs, Kastkurs eller Fiske med instruktör..

Genom åren har jag haft en del olika upplägg på Lilla Malmas kurser. Kurserna har då också haft olika namn som till exempel Fiske med instruktör vars upplägg var att det var fokus på fiske och jag eller assisterande instruktör gav råd och övningsuppgifter som deltagare tränade på under tiden de fiskade. Ett annat upplägg var de traditionella Flugfiskekurserna som mer följde ett särskilt program.

Idag ser det annorlunda ut. Jag gör ingen skillnad mellan kurserna och alla kurser utanonnseras som Flugfiskekurser och varje enskild deltagare kan själv välja hur de vill disponera kursdagen. Vill man fiska hela dagen och få lite råd och tips då och då, så går det bra. Vill man enbart fokusera på att lära sig kasta lite längre, så går det också bra osv… Det har genom åren visat sig att de flesta av de deltagre som innan kursen haft bestämd uppfattning om vad de vill lära sig, har under dagen ändrat sig, och då menar jag att det ska vara möjligt att kunna ändra lite på inriktningen.

I övrigt går alla kurser till så att dagen börjar med fika och genomgång för att säkerställa att alla deltagre förstår de grundläggande principerna för ett lyckat flugkast. Därefter kartlägger vi varje deltagres behov och önskemål och formar en individuell kursplan. Sedan följer vi den planen för varje enskild deltagre vare sig det handlar om fisketeknik att fånga så många Regnbågar som möljigt eller om det handlar om att lära sig grunderna, eller mer avancerad kastteknik. Det som är gemensamt för alla deltagare oavsett bakgrund och erfarenhet är att samtliga deltagare kommer att fiska en hel del under kursdagen.

Om ni är nybörjare eller erfaren och vill lära er lite mer om flugfiske generellt eller något specifikt, så behöver ni inte fundera på ”vilken” kurs ni ska gå på Lilla Malma. Ni behöver bara finna ett kursdatum som passar er och boka. Resten fixar vi tillsammans med målet att kursdagen ska bli så bra som möjligt för just dig och dina önskemål.

Välkomna att boka kurs >>>

Kommentarer inaktiverade.