Höstsäsongen är igång..

Det är med stor spänning jag ser fram emot denna höst! 

Mycket har hänt under det senaste året, både för min egen del, men i synnerhet för Lilla Malma. Fisket har varit helt fantastiskt under i stort sett hela sommaren och det har bara varit ett fåtal veckor som varit sk ”sommartröga”.
Hela Juni och fram till tredje veckan av Juli var det så bra förhållanden att det troligtvis kommer att dröja länge innan liknande får upplevas. Därefter var det några veckor med torka och lågvatten och i augusti har vi ägnat oss åt vass och sjögräsröjning. Ett mastodontjobb som med bravur har utförts av 4 fisketokiga ungdomar.. En eloge till Pontus, Anton, Isak och Rasmus för den grymma insatsen. Visserligen tog jobbet lite längre tid än det brukar göra för mig, men det kanske berodde på att grabbarna inledde sina vassröjardagar med fiske……

Som följd av det fina sommarfisket har det liksom spridit sig och folk har ansökt om att få komma på sommarfiske ända fram till nu och som en skänk från ovan har det fortsatt att regna vilket gett bra flöden och perfekt temperatur. Även dom som har fiskat i augusti mellan vassröjningarna har haft så bra fiske att det finns risk att de hellre bokar den tiden till nästa år än att komma under ”primet time”..

Just nu är det riktigt höga flöden och fortsätter det på samma sätt med några rejäla regnskurar då och då kommer troligtvis denna höst bli en av de bättre på många år. Vi håller tummarna!

Kommentarer inaktiverade.