Fiskesäsongen 2011…

2011, en säsong med fler brutna tafsar..


En fantastiskt start på sin Flugfiskekarriär! 5,7 kg.

Säsongen inleddes i förtvivlan med inställt fiske första helgen i april. Jag var själv bortrest på fiske i Skottland den första veckan där vi hade fint vårväder, men hemma låg det snö kvar och isen hade inte riktigt släppt. Den 9 april skulle Olle och hans gäng fiska och vi samtalade 5 dagar innan och konstaterade att det nog inte kommer att kunna fiskas. Men dagen efter hände något märkligt. Våren kom med ett så kraftfullt besked att det bara tog två dagar till fullständig avsmältning. Olle kunde fiska….

Sedan rullade resten av våren på som vanligt med fina fiskedagar och ett antal kurser som fött en mängd nya flugfiskare. Vi har haft en fantastisk kvalité på fisken under 2011 och det har varit många riktigt ”grymma” regnbågar som fångats. Kanske inte några direkta jättefiskar har kännetecknat 2011. Den största som vägts var på prick 7 kg och de flesta av ”de stora” har legat mellan 5 – 6 kg, men å andra sidan har det varit extremt god kvalitét på dem. Enormt stridbara och tyvärr många brustna tafsar som följd.

Inledningen på hösten var mycket speciell med onormalt höga temperaturer följt av kalla nätter längre fram som bidrog till stora svängningar. Höstfisket var helt okay, men vissa dagar var det riktigt svårt. Man fick verkligen kämpa och vara riktigt finurlig för att få fisk. Vissa fiskare tycks kunna ”knäcka koden” oavsett vilka förhållanden det är och fångar lätt ett knippe med fisk. Men det är väl som det ska vara. Det är ju inte bra om det är för lätt heller. Hur som helst så har det ändå varit en fantastisk säsong och många har fått fantastiska fiskar som är av en kvalité man sällan ser i ett p&t vatten.

Nu blickar vi framåt mot ett riktigt fint och bra 2012.
Välkomna att boka kurs eller fiske.

// Thomas B

Kommentarer inaktiverade.